Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions.

October 5, 2017 | By dltiengiang | Viewed 215 times | Filed in: Tiếng Anh.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions.

Question 11: “How brave you are!” he said to the firemen.
A. He criticized the firemen for their discouragement.
B. He asked how brave the firemen were.
C. He blamed the firemen for their discouragement.
D. He praised the firemen for their courage.

Question 12: I could not get the job because I did not speak English well.
A. I would have spoken English well if I could get that job.
B. I wish I had got the job so that I could speak English well.
C. Despite my poor English, I was successful in the job.
D. I failed to get the job because of my poor English.

Question 13: A small hotel was the only choice of place to stay at during my trip to London.
A. I had different choices of where to stay during my trip to London.
B. I had no alternative but to stay at a small hotel during my trip to London.
C. There were a lot of hotels for me to choose from during my trip to London.
D. I was talked into staying at a small hotel during my trip to London.

Question 14: I would have worn the right shoes if I had known I was going to do all this climbing.
A. I did not go climbing because I did not have the right shoes.
B. As I did not know I was going to do so much climbing, I did not wear suitable shoes.
C. I would have gone on the climb if I had been wearing the right shoes.
D. I would love to go climbing, but I do not have any shoes that would be suitable.

Question 15: I wish I hadn’t accepted the invitation to her birthday party.
A. I insisted on having been invited to her birthday party.
B. I regret accepting the invitation to her birthday party.
C. If only I had come to her birthday party.
D. I was very glad to accept the invitation to her birthday party.

Question 16: Although the teacher explained the theory clearly, the students found it hard to
understand it.
A. Though explained clearly, the theory of teaching was difficult to the students.
B. Despite the teacher’s clear explanation of the theory, the students had difficulty understanding it.
C. In spite of explaining the theory clearly, the students themselves found it hard to understand it.
D. Although the teaching theory was clear, it was a real challenge to the students.

Question 17: Thanks to the efforts of environmentalists, people are becoming better aware of the
problems of endangered species.
A. Environmentalists are doing their best to make people aware of the problems of endangered species.
B. People owe their growing awareness of the problems of endangered species to the efforts of
environmentalists.
C. People have no idea about the problems of endangered species in spite of the efforts of
environmentalists.
D. Environmentalists are expressing their gratitude towards people who are better aware of the
problems of endangered species.

Question 18: The man in that painting reminds me of my uncle.
A. Whenever my uncle sees the man in that painting, he misses me.
B. Whenever I see the man in that painting, I remember to meet my uncle.
C. Memories of my uncle come back whenever I see the man in that painting.
D. I am recalling my uncle whenever I look at the man in that painting.

Question 19: No one but Jane succeeded in giving the correct answer.
A. Jane was among those who failed to guess the answer.
B. Only Jane failed to answer the question correctly.
C. Everyone but Jane failed to provide the correct answer.
D. All but Jane managed to produce the correct answer.

Question 20: Peter’s main subject at university is electronics.
A. Peter thinks electronics is a special subject.
B. Peter majors in electronics at university.
C. The university lets Peter major in electronics.
D. Electronics is among the subjects that Peter likes.

đáp án

11  D
12 D
13 B
14  B
15  B
16  B
17  B
18  C
19  C
20  B


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *